Supermarkt

Met deze tips naar de supermarkt, bespaart je portemonnee een hartinfarct.

Levensmiddelen zijn natuurlijk een belangrijke kostenpost. Ook hier kun je natuurlijk op besparen.
Je wilt zo goedkoop mogelijk boodschappen doen maar toch nog lekker en gezond blijven eten.

1. Ga niet naar dure supermarkten
Kies de goedkoopste supermarkt bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Lidl of Aldi. Zorg er wel voor dat jou gekozen supermarkt verse groenten en fruit verkopen, zodat je wel nog je gezonde ingrediënten hier kunt halen. Bezuinig niet op groente, fruit of brood. Dit zijn de belangrijkste levensmiddelen en niet erg handig om op te bezuinigen. Doe dit liever op chips en snoep.

2. Koop niet de duurste merken
Probeer niet de duurste producten te kopen. Zoek iets wat je lekker vindt en kijk dan of ze deze ook goedkoper hebben. Vaak is het huismerk van de supermarkt goedkoper als andere merken, en ze doen niet onder aan de smaak.

3. Koop niet te veel
Als je in je eentje bent is het vaak handig om sommige dingen terug in te vriezen. Zoals brood bijvoorbeeld. Ook is het van belang dat je erop let dat je niet teveel koopt als je alleen bent. Vaak koop je teveel en krijg je het niet op tijd op gegeten of kook je teveel en kun je de helft weg gooien. Let daarom goed op de proporties die je maakt en vies het overgebleven eten in voor een volgende keer. Dit kan heel goed met spaghetti en soep.

4. Probeer met meerdere mensen te eten
Het is goedkoper om met meerdere mensen te eten. Zo kun je grootverpakkingen kopen en die zijn vaker goedkoper als kleine pakjes. Als je niet met meerdere personen kunt eten koop dan nog grootverpakkingen. Gebruik deze dan meerdere dagen achter elkaar, zodat je niet elke dag geld hoeft uit te geven. Let ook op de geldigheidsdatum, pak producten die lang geldig zijn zo heb je langer de tijd om ze te consumeren.

5. Maak gebruik van bonuskaarten en loyaliteitsprogramma’s van supermarkten
De meeste supermarkten gebruiken wel een spaarpunten systeem of bonuskaart. Hiermee kun je soms gratis boodschappen krijgen of korting op verschillende producten. Probeer hieraan mee te doen en bespaar zo op je boodschappen.

6. Koop alleen acties als het nodig is
Supermarkten hebben vaak verschillende acties op producten. Koop deze alleen als je het product echt nodig hebt en zeker weet dat je de hoeveelheid ook kunt consumeren. Acties kunnen handig zijn maar als je ze niet nodig hebt heeft dit niet veel zin. Dan koop je het omdat je denkt dat het goedkoop is maar gebruik je het later niet meer. Dan heb je eigenlijk je geld weggegooid.

Plaats een reactie