Vakantie

Goedkoop op vakantie bespaart je een hoop geld, zodat je niet in de zon weg smelt.

Goedkope vakantie door lastminute of vroeg boeken
Via vroegboekkorting of lastminutes ben je meestal goedkoper uit. Niet alleen het moment van boeken is belangrijk, ook het tijdstip van de vakantie. Boek, als het kan, buiten reguliere vakanties om.

Boek en vertrek doordeweeks
Vermijd het weekend. Omdat veel consumenten hun vakantie in het weekend of op een weekenddag boeken, zijn prijzen bij reisorganisaties dan duurder. Uit onderzoek blijkt dat dinsdagmiddag de goedkoopste dag is om te vertrekken!!

Wat is het goedkoopste, vakantie per vliegtuig of auto?
Vergelijk vooraf of het goedkoper is om met het vliegtuig of met de auto te gaan. Vergeet bij je vergelijking ook tourbus en trein niet.
Als je kiest om per vliegtuig te reizen, kies dan niet per definitie voor het dichtstbijzijnde vliegveld. Schiphol lijkt misschien een logische keus, maar een ander vliegveld kan zo 100 euro per reiziger schelen. Vergelijk de prijzen en kijk wat het goedkoopste is.

Tank op vakantie in het goedkoopste land
Als je ervoor hebt gekozen om met de auto op vakantie te gaan. Denk er dan ook over na waar je het goedkoopste kan tanken. Vergelijk de prijzen vlak voor vertrek op de website Brandstofprijzen.info .

Kortlopende of een doorlopende reisverzekering
Je kan je vaak bij de reisorganisatie verzekeren, maar meestal ben je voordeliger uit als je een losse verzekering uitzoekt. Door goed te overwegen welke verzekering je afsluit, kun je veel geld besparen.
Let goed op de dekking van reisverzekeringen. Bij een doorlopende verzekering is het mogelijk dat de dekking voor de ene vakantie wel voldoet is, maar voor de andere niet. Ook kan het zijn dat sommige zaken in de reisverzekering ook al gedekt worden door de inboedel- of zorgverzekering. Dubbele dekking is zonde van het geld.

Vergelijkingswebsites
Neem ’s een kijkje op websites als Worldticketcenter.nl , Vliegtickets.nl en Vliegtarieven.nl voor de goedkoopste vliegtickets. Voor de goedkoopste hotels heb je websites als Booking.com en ebookers.nl.

Plaats een reactie